Kore'ye Geliş - Kore Turizm Organizasyonu - Korenin Dünyaya Tanıtımına Yönelik Çalışma
Yükleniyor...

Kore'ye Geliş

Yabancı milliyetten olanların Kore’ye girişleri geçerli bir pasaport ve ilgili Kore Elçiliği tarafından verilmiş vizeyle mümkün olmaktadır. Sınırlı bir zaman için özel koşullar altında vizesiz giriş yapılabilir. Bu koşullar;
Vize Muafiyet Anlaşması’na Dâhil Olan Ülkeler: Diplomatik, Özel & Standart Pasaport Sahipleri. Aksi belirtilmedikçe vize dönemi, diplomatik, hükümet yetkilisi ve umuma mahsus pasaport sahiplerini için de geçerlidir.

Vize

Turist & İş Seyahati Vizesi
Vize Muafiyet Anlaşması ve Karşılık İlkeleri koşulları dışında Kore’ye giriş yapacak ziyaretçilerin vize alması gerekmektedir. Karşılık İlkeleri altında ülkeye giriş yapacak kişiler, belirtilen ziyaret süresini aşacaklar ise ayrıca vizeye ihtiyaç duyacaklardır. Kore vizesine başvuru süreci 3-4 gün sürmektedir ancak mevsimsel yoğunluk ve özel durumlar halinde bu süre değişebilmektedir. Vize başvurusu yapmak isteyen herkes başvuru formu, geçerli bir pasaport, başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar çekilmiş 3.5cm x 4.5cm boyutlarında bir fotoğraf, ülkeye göre değişiklik gösteren belgeleri tamamlamalı ve vize ücretini yatırmalıdır. Başvuranlardan duruma göre ek belge istenebilmektedir ve ayrıca dönüş bileti sorulmamaktadır. Vizeler 90 güne kadar uzatılabilmekte, uzun süreli vizeler dahil olmak üzere tüm vizeler tek giriş olarak verilmektedir. İş seyahati vizesi için başvuru formunda yolculuğun amacı açık bir şekilde belirtilmelidir.

Çalışma Vizesi
Yabancı uyruklu kişilerin Kore’de çalışmak için çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Çalışma vizeleri genellikle 3 yıllık verilmektedir. Bu vize, başvuran kişinin ülkesinden bir Kore firması sponsor gösterilere alınabilmektedir. Kore’de ikamet eden yabancı uyruklu kişiler Kore elçiliği ya da Kore dışındaki bir konsolosluktan vizesini almalıdır. Çalışma vizesini alma süreci, başvuranın durumuna göre genellikle 1-4 hafta arasında sürer. Buna ek olarak Kore’de ikamet eden ve çalışan yabancı uyruklu kişiler göçmenlik bürosundan oturma izni almalıdır. Çalışma vizesine sahip olmadan çalışan kişiler para cezasına çarptırılabilir ya da sınır dışı edilebilir.

Profesyonel amaçlı olmayan çalışma vizeleri 3 yıla kadar geçerlidir ve aynı işverenin isteği doğrultusunda 1 yıl ve 10 ay (toplan 4 yıl 10 ay) uzatılabilmektedir. Profesyonel ve teknik amaçlı çalışma vizeleri, işin özelliklerine göre 2, 5 ve 7 yıl verilebilmektedir.

Giriş
Ocak 2012 tarihinden itibaren Kore’ye liman ya da hava alanından giriş yapmak isteyen 17 yaşının üzerindeki herkesten zorunlu olarak parmak izi alınmakta ve yüz taraması yapılmaktadır. Toplanan bilgiler, hem yerel halkı hem de ziyaretçilerin güvenliği için olası suçları önlemek ve kamu güvenliğini arttırmak amacıyla kullanılmaktadır.

Bu zorunlu süreç yabancı hükümet görevlileri, uluslararası organizasyon temsilcileri ve bu kişilerin aileleri; yerel hükümet tarafından resmi olarak davet edilen ziyaretçiler için geçerli değildir.

Sınırdan Geçiş Protokolü

  1. Konuğun varış kartı ve pasaportunun kontrolü
  2. Parmak izlerinin alınması
  3. Güneş gözlüğü, şapka gibi aksesuarlar olmadan yüzünün fotoğrafının çekilmesi

Gerekli Dökümanlar

  1. Varış Kartı: Yabancı uyruklu kişiler Kore’ye giriş yaparken pasaport kontrolüne girmeden İngilizce olarak bu kartı doldurmalıdır.
  2. Gümrük Beyanname Formu: Giriş yapan kişiler bu formu doldurmalıdır. Aileler için bir form doldurulması yeterlidir.
  3. Karantina Anketi: Kolera, sarı humma, veba gibi salgın hastalıklar yaşanan ülkelerden gelenler bu anketi doldurmalıdır.