Blog | KTO TÜRKİYE Anasayfa | KTO TÜRKİYE
İstanbul
TR  |   EN

imagine your korea

img

K-ETA ve Q-CODE

Kore’ye Seyahat ile İlgili Mutlaka Görülmesi Gereken Bilgiler

K-ETA ve Q-CODE Uygulamaları

Türk vatandaşları Kore’ye turistik amaçlı yapacakları 90 günden kısa ziyaretler için vize uygulamasından muaftır. Fakat, Kore’ye giriş yapabilmek ve karantina uygulamasından muaf olmak için K-ETA ve Q-CODE sistemlerine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. K-ETA ve Q-CODE uygulamaları ile ilgili bilgileri aşağıda sizin için hazırladık. Ayrıca, genel olarak Kore’ye seyahat ve K-ETA ve Q-CODE başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgi içeren bir sunumu ve K-ETA rehberini ek olarak bulabilirsiniz.

K-ETA

Kore Hükümeti, Eylül 2021 itibari ile yabancı ziyaretçilerin Kore’ye yapacakları seyahatlerde K-ETA sistemine geçiş yaptı. K-ETA e kadar aşağıdaki linkten başvuru yapmanız gerekmektedir, ancak biz en az 1 hatfa öncesine dek yapmanızı tavsiye ediyoruz çünkü bazı durumlarda onay çıkması 72 saatten daha uzun sürebiliyor. Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için ekteki “K-ETA Duyuruları” dosyamızı okuyabilirsiniz.

K-ETA için gerekli bilgiler ve belgeler: Kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, Kore’ye seyahat geçmişi, Kore’ye giriş amacı, Kore’deki adres ve iletişim bilgileri, mevcut bulaşıcı hastalık raporu, sabıka kaydı, bir adet fotoğraf.

*K-ETA başvurusu için 10000 KRW (Yaklaşık 9-10 USD) ödeme yapmanız gerekmektedir.

K-ETA linki: https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do

Q-CODE

Kore Hükümeti, Mart 2022 tarihi itibariyle Covid-19 tedbiri olarak Q-CODE uygulamasını devreye soktu. 7 günlük karantinadan muaf olmak için aşağıdaki linkten başvuru yaparak aşı ve PCR testi bilgilerinizi tanımlayıp karekod almanız gerekmektedir. Q-CODE alabilmek için Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı aşılardan biriyle (Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Johnson, Novavax, Sinovax, Sinopharm, Covishield, Covaxin, Covavax) 2 doz aşılı olmak ve 2. dozun üzerinden en az 14 gün, en çok 180 geçmiş olması (veya üçüncü doz aşı olmuş olmak) gerekmektedir.

Q-CODE için gerekli bilgiler ve belgeler: Kişisel bilgiler, uçuş bilgileri, Kore’deki adres ve iletişim bilgileri, yolculuk ve hastalık geçmişi, aşı bilgileri ve gidişten 48 saat önce alınmış negative PCR testi sonucu bilgileri.

Q-CODE linki: https://cov19ent.kdca.go.kr/cpassportal/

Ayrıca, Kore’ye seyahat, K-ETA ve Q-CODE uygulamalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki “Kore’ye Seyahat” linke tıklayabilir ve ya ''K-ETA rehberi'' linkine tıklayarak sunum dosyasını indirebilirsiniz.

Kore'ye Seyahat sayfamıza ulaşmak için TIKLAYIN!
K-ETA Rehberine ulaşmak için TIKLAYIN!